zondag 12 juli 2009

San Francisco

Vanmorgen rustig aangedaan en rond half 10 liepen we weer de straat op voor een volle dag in San Francisco (SF). Hoewel het nog een klein beetje frisjes was, scheen de zon volop en beloofde het een mooie dag te worden. We liepen door Little Italy richting Union Square, waar zo ongeveer het winkelgedeelte zich bevindt en het keerpunt voor de cablecars. Hoewel het nog vroeg was heerste er al een gezellige sfeer. Al snel gingen onze truien uit, want het werd heel aangenaam en we kregen het ook warm doordat we behoorlijk stijl omhoog moesten lopen (en dat terwijl ook Finn ook omhoog geduwd moest worden). Na little Italy liepen we door Cinatown en de drukte nam nog meer toe. Uiteindelijk kwamen we aan bij Union Square.
De eerste winkel waar we naar binnen liepen was Niketown (uiteraard..). Eigenlijk viel het een beetje tegen, hoge prijzen en niet iets heel interessants om te kopen. Wel nog even gebruik gemaakt van het toilet aldaar. En net toen ik Finn op wilde tillen sloeg het noodlot toe. Mijn hele rug verkrampte en ik vreesde dat er iets totaal verkeerds geschoten was. Heel voorzichtig kwam ik weer overeind en heel voorzichtig liepen we de winkel weer uit. Het lopen ging niet echt soepel en om nu helemaal weer terug naar het hotel te lopen om een Aleve te halen ging me wat ver. Ik zag een walgreen (soort kruidvat) en kocht daar een Aleve. Ik nam em in met een red bull en een uurtje later liep ik weer als vanouds.. Gelukkig het viel mee!
Na Union Square liepen we door naar Market street en die liepen we door het zakendistrict helemaal door naar beneden tot aan pier 1, waar alle cruiseschepen aankomen. En zo liepen we langs het water weer helemaal door tot aan pier 39 en ondertussen stopte we even, lieten Finn spelen en genoten van het uitzicht en het lekkere weer. Na deze behoorlijk lange wandeling gingen we heel even naar het hotel en lieten Finn een slapie doen.
Rond half 6 gingen we de straat weer op en besloten te gaan eten bij het hardrock cafe. Buiten was nog een plekje, maar dat werd toch ook wel behoorlijk frisjes als je alleen maar stil zit. Finn zat goed ingepakt en lag lekker te slapen. Snel aten we ons eten op en gingen we weer lopen waardoor het weer wat warmer werd. We liepen nog even langs en door Fisherman's warf en gingen uiteindelijk naar het hotel.
We gaven Finn nog een melkie en gingen zelf ook liggen daarna. Alleen dacht Finn er anders over. Hij wilde niet slapen en het duurde nog tot elf uur voordat ie uiteindelijk in slaap viel. Ach ja morgen niet zo'n hele lange rit dus we kunnen wel een beetje uitslapen. Morgen naar Lake Tahoe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten