vrijdag 10 juli 2009

Kustroute

Vanmorgen geprobeerd om op tijd weg te gaan voor de kustroute, maar het duurde nog tot half negen eer we weg waren. Haha we hebben het in ieder geval geprobeerd. Onze eerste stop zou zijn de European Bakery in San Luis Obispo. Een Nederlandse bakkerij met heerlijke Nederlandse producten (o.a. hagelslag en ketjap… Nederlands??) en inmiddels heeft ie ook een vestiging in Canada! Daar namen we een paar heerlijke broodjes mee voor onderweg en de dag was goed begonnen.
Nu op naar het punt waar de zeeolifanten op het strand lagen. Vlakbij San Simeon. Het duurde even voordat we het zagen en we waren al bang dat we er voorbij gereden waren. Maar we zagen op tijd het bord en daar lagen ze hoor, die enorme logge kolossen die ook aardig wat kabaal konden maken. Heel fascinerend om te zien. Ook Finn vond ze interessant want hij bleef er maar naar kijken.
Na een half uurtje kijken gingen we weer verder en af en toe stopten we nog even om wat te eten en te drinken en te genieten van al die fantastische uitzichten. Wat een prachtige route is dit toch!!
Rond 4 uur kwamen we aan in Monterey en checkten we snel in om nog even een kijkje te nemen in het centrum en misschien naar het Aquarium te gaan. Gezien de tijd (het sloot om 6 uur) en de prijs besloten we dit maar niet te doen en even te wandelen in het centrum.. Daarna gingen we naar de supermarkt waar we een heerlijke verse maaltijd meenamen (je schept op en dan betaal je naar het gewicht en ik Peter moest meer betalen dan Leinie, hoe kan dat nou?) en er rekening mee hielden dat Finn ook wel iets zou lusten. Om een lang verhaal kort te maken, Finn at de helft van Peter op en ging heerlijk slapen daarna wij om een uurtje of 10 ook. Morgen naar San Francisco.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten