zaterdag 11 juli 2009

Golde Gate Bridge

Vandaag stond de rit naar San Francisco op het programma. Dit was niet al te ver en we gingen het rustig aan doen. Het eerste stukje ging nog langs de kustroute. Opeens riep Leinie: Stop!
Ze had heel goed gezien dat er bij het dorpje Moss Landing, allemaal zeeleuwen in de haven lagen. Erg leuk gezicht en je kon op een meter of 5 afstand komen. Na een kwartiertje gekeken te hebben gingen we weer verder richting Sausalito.
Met de drukte viel het reuze mee en rond 13.00 uur gingen we over de beroemde Golde gate bridge richting het gezelige stadje aan de overkant van de baai van San Francisco. Het was er erg, maar gezellig druk. Er vond een benefiet wandeltochtplaats ter goede van borstkanker. Er liepen veel vrouwen, maar ook mannen, in een roze t-shirt, via Sausalito over de brug naar San Francisco. Vorig jaar hadden we ook al zoiets gezien in Las Vegas.
Snel de auto geparkeerd en er heerlijk rondgewandeld. Toen kregen we honger en gingen we in de rij staan bij een heel kleine winkeltje waar je een hamburger kon kopen. Mensen in de rij wisten ons te vertellen dat dit de beste burgers in town waren, Duurde dan ook 20 min. voordat we ze hadden en we gingen zitten op het gras en aten ze op. Finn kon lekker spelen en wij hadden prachtig uitzicht op Alcatraz en de skyline van San Francisco.
OM 3 uur gingen we richting het hotel en moesten dus de brug weer over. De route liep via Lombard street met een hele scherpe afdaling en veel bochten. Omdat elke tourist daar naar beneden wil rijden zagen we in de verte al een behoorlijke file ontstaan. Dat zou zeker een half uur tot een uur tijdsverlies betekenen. Even een andere weg ingeslagen en binnen no-time waren we bij het Marriot in Fisherman's Warf. Via internet een superaanbieding gevonden waarbij het pakeren gratis was en als je je bedenkt dat voor 1 dag parkeren je $45 kwijt bent dan snap je het wel... De auto werd nog voor ons weggezet ook en de bagage naar boven gebracht. Ok, wel een tippie gegeven, maar het was wel ff lekker. De komende anderhalve dag even geen auto.
Het hotel was best luxe en de kamer had een tv waar we de laptop op aan konden sluiten. Mooi, dan kunnen we vanavond ff een dvd-tje kijken. Maar eerst snel de straat op richting Fisherman's Warf. 3 jaar geleden zaten we in een buurt waarbij er erg veel zwervers waren en nu betaalden we weliswaar ietsje meer, maar we zaten perfect! Binnen 2 minuten liepen we in de gezellige drukte en gingen naar pier 39. De pier waar de zeeleuwen liggen en er overal winkeltje en restaurantjes zijn. Erg gezellig en leuk, al was het inmiddels best frisjes geworden. De voorspellingen waren slechts 16 graden, maar tot nu eigenlijk was het weer heerlijk geweest.
Uiteindelijk gingen we eten in een soort van "surf"-restaurantje. Mama aan de steak en papa aan de vis. Heerlijk gegeten en Finn hield elke keer zijn mondje open. Hij vondt het ook heerlijk. Of het nu patatjes waren of stukjes vis, het verdween allemaal zijn buik in.
Rond half negen gingen we weer naar het hotel. We kregen zowaar 3 druppels regen op ons hoofd... Nog steeds overal gezellig en in het hotel nog een CSI gekeken. Morgen weer een dag in San Francisco.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten