maandag 20 juli 2009

Grand (wet) Canyon

Vandaag ging de rit van Page naar Williams via The Grand Canyon. De bedoeling was via the horseshoebend te rijden. Deze ligt net buiten Page, maar we hebben em gewoon totaal gemist. Niet opgelet dus. Ach... we hebben em 3 jaar geleden al gezien, dus we racen door naar het hoofddoel van vandaag: The Grand Canyon.
Tijdens de rit zien we al de beginselen en het is een imposant en groots landschap. Na 2 uurtjes komen we bij de afslag die ons langs al dat moois zal gaan leiden. De eerste 2 á 3 uitkijkpunten zijn echter gepacht aan indianen, en buiten het feit dat ze zo'n punt helemaal volgooien met kraampjes vol met indianen souvenirs (waar wij niks mee hebben!), willen ze ook nog dat je ervoor betaalt om er stil te mogen staan en van het uitkijkpunt genieten.... Dat doen we dus niet en we rijden door totdat we echt in het park zelf zijn!
In het park aangekomen eenmaal, kunenn we al snel de canyon echt gaan bekijken. Hoewel Bryce (kleineer maar kleurrijker en in onze ogen iets aparter) is dit toch ook zeer indrukwekkend. Wat ook indrukwekkend is zijn de enorme onweersbuien die in de verte naderen de Canyon in. Helaas lukt het ons niet om een mooie foto van de bliksem te maken. We rijden nog 3 á 4 uitkijkpunten af totdat we in Grand Canyon Village zijn. Daar doen we wat boodschapjes, maar de eerste druppels zijn dan al gevallen en er lijkt nog meer slecht weer op komst. De eerste en enige echte regenachtige dag deze vakantie.
We besluiten niet nog meer (van hetzelfde) te gaan bekijken en rijden door tot Williams. Onderweg echter wordt het weer steeds slechter en zwemmen met Finn zit er deze keer echt niet in, of we moeten gewoon lekker buiten gaan lopen... We blijven wat op de kamer en gaan daarna boodschappen doen en iets te eten halen. Lekkere pizza deze keer en Finn aan de spaghetti. Nog een filmpje kijken tot slot en morgen weer lekker naar Vegas, waar het wel lekker weer is.. De laatste 2 dagen komen eraan alweer...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten