zaterdag 18 juli 2009

Bryce Canyon

Vandaag de lange, maar mooie rit naar Bryce Canyon. We hebben een hotel aan de poort van het park, dus als het meezit kunnen we vanavond al gaan genieten van de natuur. Altijd leuk na de hectiek van Vegas.
Het eerste stuk tot aan st. George gaat probleemloos. We tanken en eten er wat en kunnen snel weer verder. Alleen vermoed ik dat de tomtom met hele rare routes aan komt waaien. De bedoeling is door een stukje van Zion NP te rijden, maar als de afslag Zion komt dan stuurt de tomtom ons nog steeds rechtdoor... Uiteraard mis ik daardoor de afslag. Ik besluit verderop even te stoppen en dan maar de route via Cedar city te nemen. Deze moet ook mooi zijn. Vervolgens komt tegelijk met Cedar city ook de afslag Bryce Canyon NP en de tomtom blijft me maar rechtdoor sturen. Even verderop stoppen we en pakken we de laptop erbij om de goede route te vinden. We missen nog een keer de afslag, maar uiteindelijk hebben we dan de route naar Bryce gevonden. IK probeer ondertussen nog even de oude map van USA te activeren en prompt stuurt tommy me wel de goede kant uit... Daar koop je dan een nieuwe map voor...
Maar ok. half uur verloren, en we zijn uiteindelijk in de namiddag, na toch wel een mooie route bij ons hotel de Best Western Ruby's Inn gekomen. Dit lijkt wel een half dorp. Een campground, hotel, motel, verschillende gebouwen, winkeltjes, een zwembad en zelfs een tankstation. Snel ingecheckt en even lekker met Finn gespeeld op de kamer.
Daarna naar de subway gereden en 2 heerlijke broodjes laten maken die we gingen opeten in het park. We reden tot aan sunsetpoint en genoten van onze broodjes en het natuurschoon. Hier zou de zonsondergang goed te zien moeten zijn, maar het lag niet helemaal gunstig en de wolken gooiden ook wat roet in het eten. Maar wel was het een heerlijke temperatuur en werden we nog even verrast door een hert wat ineens uit de diepte omhoog kwam klimmen en weer het bos inliep.
Toen de zon helemaal weg was gingen we terug naar het hotel en doken ons mandje in. Morgen rustig aan want het is niet zo heel ver naar Page en eerst gaan we nog even het park in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten