woensdag 8 juli 2009

A(no)heim

Vandaag de relatief korte etappe naar Anaheim. We hadden geen plannen voor Disneyland dus het plan was een klein stukje door te rijden naar L.A. en Hollywood, Beverly Hills en Santa Monica te bezoeken. Het begin was echter niet goed. Een ongeluk net buiten San Diego deed ons in een file belanden en zorgde voor 20 min. oponthoud. Daarna reed het redelijk door tot Anaheim en we reden verder. Heerlijk zo'n carpoule strook (met 2 pers. of meer mag je er overheen rijden), want we razen het stilstaande verkeer voorbij. Maar dan houdt de strook op want ze zijn er aan het werk... En dan begint de file..... hele, hele lange file. Na een tijd zijn we het zat en stellen de tomtom in op Beverly Hills. We worden van de I-5 afgevoerd (wat een $%^&weg!) en gelukkig kunnen we nu iets beter doorrijden, maar het blijft superdruk.
We hebben veel tijd verloren nu en lopen een uurtje of twee langs alle luxe winkels en eten er wat. Het is wel leuk, maar we vrezen een beetje voor de terugreis richting Anaheim... Als we wegrijden begint het weer heel druk, maar we hebben er goed aan gedaan om de I-5 links te laten liggen (handig zo'n tomtom). Na een tijdje kunnen we de hele tijd gebruik blijven maken van de carpoulestrook tot aan de afslag en we rijden zo Disneyland tegemoet en recht tegenover de ingang ligt ons hotel.
Het is nogal oud en veel kamers en een wat klein zwembadje. Uiteraard veel kinderen aanwezig. De kamer echter is prima en we relaxen wat en laten Finn wat rusten.
Om half zeven stappen we weer in de auto om naar Angels stadium te rijden. We gaan naar de Anaheim Angels tegen de Texas Rangers. We hadden het zo gevonden en parkeren kostte slechts $5. De kaartjes $16 p.p. dat viel dus allemaal mee. Wat ook mee viel was dat de buggy mee naar binnen mocht en we kregen zelfs invalide plekken waardoor Finn lekker in de buggy kon slapen terwijl wij honkbal keken. Goed geregeld! Daar lekker gegeten en na 6 innings (stand 8-1 voor de uitploeg, de Texas Rangers... met 2 homeruns van Andrew Jones (geboren Antilliaan en ooit uitkomend voor het Nederlands team...) gingen we weer weg. Om half 10 kwamen we weer bij het hotel en werd er vuurwerk in Disneyland afgestoken. Om 22.00 slapen, want morgen gaan we naar Pismo Beach.. Maar bah eerst weer een stuk, langs en door L.A. Veels te drukke en vervelende stad....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten